A divatóra kettős szerepe

Tény, hogy a karóráknak nincs már akkora szerepük, mint régen, hiszen az elektromos kütyük, amelyek állandóan a rendelkezésünkre állnak, az időt is mutatják, ráadásul még pontosabban, mint a ketyegők. Azonban, a divatóra fogalom megjelenése, valamint a karórák designjának ennek megfelelően történő átalakulása megmagyarázza ezen kiegészítők létjogosultságát.

Hiszen igaz, hogy nincs akkor szükség az elsődleges funkciójukra, de mint ékszerek és esztétikai szereppel bíró kellékek ma is fontos részét képezik az öltözködésnek. Egy divatóra finomíthatja, tökéletesítheti az outfitet, ugyanakkor szebbé, csillogóbbá és feltűnőbbé is teheti.

Tehát ugyanúgy használható, mint egy karkötő vagy karperec, csak még az idő múlását is lehet követni rajta, ami például egy elegáns eseményen vagy tárgyaláson sokkal diszkrétebb megoldás, mint a telefonon való pötyögés. Persze ez is ízlés kérdése, hiszen van, akinek bejön a divatóra és van, akinek nem. De ez így van minden kiegészítő esetében, így nem ezen múlik, hogy van-e helye a divat világában vagy éppen a hétköznapokban.

Print Friendly, PDF & Email