A psyllium husk kitisztítja az emésztőrendszert

Sok olyan kedvenc ételünk van, amelyek elkészítéséhez zselét kell használnunk, mert az tartja egyben. Ha növényi alapanyagból készült készítményt akarunk használni ezekhez a finomságokhoz, a psyllium husk, vagyis az útifű maghéj az, amit elő kell vennünk. Ez a termék a diétázók és az egészségtudatosak kedvenc praktikája, nyers ételek elkészítésénél is gyakran használatos.

Származási helyére utalva, indiai bolhafűnek is nevezik. Édességek, torták kedvelt alapanyaga, mert segít besűríteni például a folyékony gyümölcspépet, tulajdonképpen, finom zselét képez az anyagból, amihez hozzáadják. A vegetáriánusok is igencsak kedvelik, mert állati zselatin helyett, akár főzés nélkül is alkalmazható sűrítésre. 

Sokan használják palacsintatésztához, kenyérhez, turmixokhoz, müzlibe téve stb. Tehát nagyon változatos a psyllium husk felhasználása, mert nemcsak hozzásegít bennünket az ízletes ételek megvalósításához, de még nagyon egészséges is. Tartalmaz egy növényi mézgát, ami megnyugtatja és kitisztítja az emésztőrendszert.

Print Friendly, PDF & Email