A bulgur származása és jelentősége

      A bulgur származása és jelentősége bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

A tört búzából ízletes és egészséges köretet lehet készíteni, ezért egyre többen keresik ezt a terméket az élelmiszer boltokban. Általában a bulgur név közismertebb, így ezen a néven érdemes keresgélni a polcokon.

Rostanyagokban gazdag, aminek szerepe van az emésztőrendszer tisztításában, ezáltal a tápanyagok felszívódását is segíti. De vitaminokban és ásványi anyagokban is gazdag, ami szintén növeli a bulgur jelentőségét az étrendben.

Gyakran nevezik törökrizsnek is, mivel főleg Törökországban és a Közel-keleten örvend nagy népszerűségnek. Egyes kutatások szerint, a Kárpát-medencébe is a török hódoltság alatt jutott el, de az indiai konyhának is fontos alapanyaga, sőt, a mediterrán ételekben is gyakran találkozhatunk vele.

A bulgur főleg köretek készítéséhez alkalmas, de ízletes zöldfűszeres salátáknak is kiváló alapanyaga lehet. Elkészítése roppant egyszerű, hiszen párolt formába kerül forgalomba, így elég leforrázni és kis idő elteltével már fogyasztható is. Ha változatos és egészséges étrendet szeretne, akkor a bulgurt se hagyja ki belőle!