A szennyvízszivattyú árak elég változatosak

A szennyvíz mozgatására, áramoltatására speciális berendezéseket használnak, ugyanis a tiszta vízhez tervezett szivattyúk nem tudják ellátni ezeket a feladatokat. A sajátos kialakítás miatt a szennyvízszivattyú árak nem hasonlíthatók az ásott és fúrt kutak esetében használható szerkezetek ellenértékeihez, ugyanakkor a kategórián belül is vannak eltérések.

Hiszen a teljesítmény és ennek kapcsán az emelőmagasság, illetve az egy perc alatt szállított folyadékmennyiség is befolyással van a szennyvízszivattyú árak alakulására, akárcsak a háztartásban és öntözésben használt változatok esetében. Tehát, mielőtt feltérképeznénk a költségeket, érdemes először felmérni azt, hogy mire is lesz pontosan szükségünk, és majd csak az adott paramétereknek megfelelő termékeket összehasonlítani.

Elvégre nem mindegy, hogy egy 900 W-os, 9 méter emelőmagassággal bíró változatról beszélünk, vagy a 1500 W teljesítményű, 25 m max emelésre képes szennyvízszivattyú árak érdekelnek. Továbbá a márka is meghatározó tényező, tehát érdemes szakértő tanácsot kérni, ha nem vagyunk otthon a témában.