A téli autógumi véd a kicsúszástól

      A téli autógumi véd a kicsúszástól bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Sosem szabad addig várni a nyári gumi lecserélésével, amíg elkezd hullni a hó, vagy épp a hőmérséklet fagypont alá ereszkedik. Jóval ezelőtt, már novemberben a téli autógumi felszerelését kell megoldani, ami egyes országokban bizony ennek a hónapnak az első napjától kezdve kötelezőnek bizonyul.

Aki ezt elmulasztja, félvállról veszi, az bizony komoly büntetés előtt áll akkor, ha a rendőr egy ellenőrzés közben észreveszi, hogy a téli autógumi helyett a nyári van felszerelve. De miért is kell minél hamarabb a felszerelés mellett dönteni?

Egyértelmű, és ezt a szakértők, hozzáértők is alátámasztják, hogy a nyári gumi egy bizonyos alacsonyabb hőmérséklet alatt annyira megkeményedik, hogy még a száraz út esetén is veszít a tapadásából, arról nem is beszélve, hogy latyakos, fagyos, havas úton teljes mértékben veszít a tapadó képességéből. Ekkor nem is lepődhet meg az ember, ha húsz-harminc km/h sebességnél is megcsúszik a kocsi a kisebb kanyarban. Pontosan ennek elkerülése érdekében kell időben a téli autógumi cseréjét lebonyolítani.