A tetőtéri ablak fontosabb jellemzői

      A tetőtéri ablak fontosabb jellemzői bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

A családi ház bővítése során, egyre többen folyamodnak a tetőtér lakhatóvá tételéhez, az újabb emelet építése helyett. Ez egy igen praktikus és gazdaságos megoldás, hiszen csak minimális átalakításra van szükség.

Amire mindenképpen szükség lesz, az egy jó tetőtéri ablak beszerelése, hiszen a fény és a kilátás a tetőtéri szobákban is nélkülözhetetlen. Ezek a nyílászárók azonban sokban különböznek a hagyományos ablakoktól. Más a nyitási módozatuk és másfajta kihívásnak kell megfeleljenek.

Egy tetőtéri ablak jobban ki van téve az időjárási körülményeknek, ezért ellenállóbbnak kell lennie. Közvetlenül érik a napsugarak, valamint az eső és olykor a jégeső hatását is ki kell bírja. Ezért az ilyen ablakokat gyakran biztonsági üvegből készítik, hogy a mechanikai hatásokkal szemben is ellenálló legyen.

A tokok külső felülete szinte minden esetben alumíniumborítást kap, hogy ellenálljon a Nap UV sugarainak. A tetőtéri ablak ugyanúgy, mint a hagyományos nyílászárók, megtalálható műanyag keretes és fakeretes kivitelezésben egyaránt.