Étkezésre és kozmetikumként is kiváló a kakaóvaj

Nagyon sok természetes anyagnak kozmetikai felhasználása is lehetséges, de élelmiszerként is megállja a helyét. Ilyen a legtöbb hidegen sajtolt olaj, de ide sorolható a kakaóvaj is. Ez az anyag a kakaógyártás során készül.

A csokoládégyártásban is használják, ez adja a csoki zsírosságát és puhaságát. A fehér csokiban még több van belőle, hiszen ez attól fehér, hogy nincs benne kakaópor. Ételekben és süteményekben is használatos, hiszen kellemes, kakaóra emlékeztető íze van. Kozmetikumként bőr- és hajápolóként is megállja a helyét.

Ásványi anyag tartalmának köszönhetően a kakaóvaj táplálja a bőrünket és hidratáló hatású is. Gyakran más természetes olajokkal vagy vajakkal keverik, ezzel még inkább fokozzák a jótékony hatásokat.

Nyers állapotban is vásárolható webáruházunkból a kakaóvaj, így mindenki egyénileg, házilag is készíthet belőle valamilyen kencét vagy tápláló pakolást bőrére vagy hajára. A reszelékként kapható vajat kíméletes tűzön fel kell olvasztani, mert így könnyebb vele dolgozni.