Futókerékpár a tanulási időszakra

      Futókerékpár a tanulási időszakra bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Ha úgy érzi, hogy a gyermeke még nem elég érett egy hagyományos kétkerekű biciklihez, de már triciklit és pótkerékkel ellátott modellt sem szívesen vásárolna neki, akkor van egy remek alternatíva, amit bevethet. A futókerékpár éppen azon lurkóknak készül, akik még túl kicsik az egyensúlyozás és a pedálozás egyidejű elsajátításához, azonban már érdeklődnek a nagyoktól látott biciklizés műfajához.

Ugyanis ez a speciális járgány két kerékkel bír, de nincs pedálja, így lábbal kell hajtani. Ennek az előnye, hogy nem kell egyszerre az egyensúlyuk megtartására és a pedálozásra is figyelniük, hanem elég csak az előbbit megtanulniuk, az előrehaladáshoz pedig használhatják a lábaikat.

Sőt, a futókerékpár óriási biztonságérzetet is ad azáltal, hogy bármikor letehetik a lábukat, tehát a tanulás is könnyebben fog menni. A legtöbb gyerkőc már néhány alkalom után úgy tud suhanni a futókerékpár segítségével, hogy a szülők alig tudják utolérni őket. Tehát, mielőtt útnak indulnának a gyermekével, mindenképpen beszéljék meg, hogy csak a járdán szabad menni és mindig várja meg Önt, amikor át kell kelni az úttesten!