Igényeknek megfelelő igazgyöngy nyaklánc

      Igényeknek megfelelő igazgyöngy nyaklánc bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Mint ahogyan bárhol a kereskedelemben, az ékszerészetekben is úgy próbálják alakítani a kínálatot, hogy az megfeleljen a keresletnek. Ha azt veszik észre, hogy többen is érdeklődnek egy bizonyos fajta igazgyöngy nyaklánc iránt, akkor abban járnak, hogy feltöltsék az árukészletüket abból a bizonyos típusból. A kínálatot tehát az igények alakítják. Aki pedig betér egy olyan ékszerészetbe, amelyik jól tudja ezt, szinte biztosan talál magának olyan nyakéket, amelyre vágyott.

Egy ilyen kliensközpontú ékszerészet biztosan nem csak egy típusú gyöngyből készült nyakláncokat tart, hanem több kombinációban és árkategóriában is kínál ékszereket. Nagyon divatossá vált manapság a kristályokkal kiegészített igazgyöngy nyaklánc. Ez ugyanis nagyban kitágítja a viselhetőség kereteit. Sokkal több alkalomra és ruha mellé felvehető, mint egy egyszerű, egyszínű tenyésztett gyöngy nyaklánc. A fiatalok is jobban kedvelik és szívesebben hordják, mert a fehér, egyszerű gyöngysorokról nekik a legtöbbször a nagymamájuk jut az eszükbe, emiatt divatjamúltnak tekinthetik azt.

Ebből az igényből pedig a laza kötésű, féldrágakövekkel díszített, hosszú igazgyöngy nyaklánc született meg. Ez többféleképpen viselhető és nem kelt „öreges” érzést. Mindemellett nem csökkent az igény az egyszerű igazgyöngy nyaklánc körében sem. Mivel ha valaki klasszikus darabot szeretne, akkor ilyet keres. Az ékszerészek azonban mindig szeretnek valamilyen kis turpisságot becsempészni az alkotásaikba, és mivel a gyöngysorok alakíthatósága behatárolt, ezért a zárszerkezethez nyúlnak.

A zárat egy kis arany gyönggyé varázsolják, amelyet akár drágakőberakással is díszítenek. Így egy alkalmi viselet mellé, ha a hajkorona fel van fogva, igazán különleges hatást nyújt a kis aranygyöngy díszítés. Más ékszertervező tovább megy, és olyan medált kreál a zár mellé, amely igazán látványos és újszerű, de egyben el is rejti magát a zárat. Ez a típusú igazgyöngy nyaklánc úgy viselendő, hogy az aranymedál rész elől legyen, mivel az ékszer összhangja ezt követeli meg.