Kinek ajánlott az urosztóma zsák?

      Kinek ajánlott az urosztóma zsák? bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Az urosztómián átesett betegeknek nyújt megoldást a mindennapokban. Az urosztóma zsák a műtéttel kialakított nyíláshoz kerül rögzítésre, ahol a funkciója, hogy folyamatosan gyűjtse a vizeletet, ami a húgyutakból ezen a mesterséges úton távozik.

Diszkrét megoldást nyújt, mivel általában könnyen elrejthető a ruházat alatt, így nem befolyásolja jelentősen a felhasználó életvitelét. A rendszeres ürítése és karbantartása fontos, a higiénia fenntartása érdekében.

Az alján lévő leeresztő nyílást használva, könnyedén kiüríthető az összegyűjtött vizeletet, ami a napi rutin részévé válik. Az urosztóma zsák tervezésekor különös figyelmet fordítanak arra, hogy az anyaga bőrbarát legyen, elkerülve ezzel az irritációt és a kényelmetlenséget. A használata nagyfokú higiéniai tudatosságot igényel.

Rendszeresen ellenőrizni kell az állapotát és tisztaságát, valamint ügyelni kell arra, hogy a tapadófelület megfelelően illeszkedjen a bőrhöz, elkerülve ezzel a szivárgás kockázatát. Az urosztóma zsák többféle méretben és formában készül, így minden testalkathoz igazodik.