Költséghatékonynak számít a címkenyomtató

Vonalkódokat szinte bármilyen nyomtatóval lehet nyomtatni, ám minden eszköznek megvan a maga előnye és hátránya. A címkenyomtató speciálisan erre a feladatra lett tervezve, ezért, ha szeretnénk gyors és hatékony munkát végezni, akkor mindenképp egy márkás berendezésre lesz szükségünk.

A Zebra és a Honeywell egyaránt beletartoznak a prémiumkategóriába. Mindkét cég folyamatosan azon dolgozik, hogy miként tehetné még dinamikusabbá a címkenyomtatók alkalmazását.

Ezen nyomtatók technológiája sokkal előnyösebb, mint a mátrix vagy a tintasugaras nyomtatóké, hogyha vonalkódok vagy termékleírások elkészítéséről van szó. A költséghatékonyság érdekében tehát, nem árt a minőségi eszközök használata, mert csak így tarthatóak be a szűkös határidők.

Még a legnagyobb nyomtatógyártók is külön címkenyomtatókat használnak a termékeik megjelölése céljából, mert a termo-transzfer technológia sokkal gazdaságosabb erre a célra. Amennyiben lehetséges, kerüljük az utángyártott tonereket, mert egy silány változat könnyen kárt okozhat a címkenyomtatóban.