Mit vegyünk figyelembe klíma vásárláskor?

      Mit vegyünk figyelembe klíma vásárláskor? bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Elsőként talán azt lehetne válaszolni, hogy a teljesítményt. A klíma esetében a megfelelő értéket úgy kapjuk meg, hogy négyzetméterenként 0,1 kW hűtőteljesítményt számolunk. Ez természetesen egy átlagot fog nekünk adni, de egyéb fontos tényezőket is jó figyelembe venni, például hány darab és mekkora ablak van a helyiségben, a belmagasságot, vagy éppen mennyire jó a hőszigetelés.

Ezt érdemes átbeszélni egy szakemberrel, hiszen hatékonyság szempontjából egyáltalán nem mindegy, hogy eltaláljuk-e a nekünk megfelelő teljesítménnyel bíró klímát. Minden esetben nézzük át a műszaki adatlapot, mert fontos információk lehetnek rajt, ami a későbbiekben még megfontolás tárgyává teheti a vásárlást.

Az ár irányadó lehet, hiszen sajnos az „olcsó húsnak híg a leve” megállapítás nagyon sok elektronikai berendezésnél igaz. Megbízható, köztudottan és bizonyítottan jó minőségű termékeket gyártó cég árukínálatából válasszunk, amennyiben tehetjük! Az inverteres kompresszorral készült klíma lehet, hogy drágább, de a fogyasztása alacsonyabb. Nézelődjünk figyelmesen és válasszunk okosan!