Strapabíró és kényelmes túracipő

      Strapabíró és kényelmes túracipő bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Túrázás előtt alaposan át kell nézni a felszerelést, hogy semmilyen fontos eszköz ne maradjon otthon, mert az veszélyeztetheti a kaland sikerét. Az öltözetünk is fontos részét képezi a felszerelésnek, így nem szabad megfeledkeznünk a túracipő jelentőségéről sem.

Egy jó lábbeli igen sokat segíthet az út során. Olyan cipőt kell választani, ami strapabíró, de ugyanakkor kényelmes és gondoskodik a láb szellőzéséről is. A jó túracipő ugyanakkor nem csúszik a nedves köveken, ráadásul vízálló.

Ez főleg akkor fontos, amikor a hegyekbe készülünk, ahol gyakran át kell kelni a kisebb-nagyobb csermelyeken, patakokon és más vízfolyásokon. Az ilyen helyeken elég egy rossz mozdulat ahhoz, hogy ne ússzuk meg szárazon a kalandod, ezért fontos a csúszásmentes és vízhatlan cipő.

Ugyanakkor a túracipő más szereppel is bír. A felsoroltakon kívül van még egy fontos feladata, mégpedig kényelmes, de biztos támasztékul szolgálni a bokáknak. A köves, sziklás hegyi utakon könnyedén előfordulhatnak a bokaficamok és izomhúzódások, ha nem vagyunk elég óvatosak.