Az üzleti mediáció jobb eredményeket hozhat

      Az üzleti mediáció jobb eredményeket hozhat bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Az üzleti életben bizony könnyen alakulhatnak ki nézeteltérések és ezekből a nézeteltérésekből sok esetben hosszú évekig is eltartó pereskedések. Elejét vehetjük az ilyen kellemetlen bírósági huzavonáknak, amennyiben az üzleti mediáció mellett döntünk. Cégek közötti és cégen belüli konfliktushelyzetek nyugodt, eredményes megoldására kiváló eljárási forma.

Az üzleti mediáció során, a kompromisszumra való készség mindkét fél részéről érzékelhetően nő, hiszen a cél a különböző álláspontok minél gyorsabb, csendesebb és hatékonyabb egymáshoz közelítése. Valamint a fizetési és a megegyezési hajlandóság is nagyobb egy ilyen közvetítői eljárás elindítását követően.

Az üzleti mediáció megoldás lehet minden jogvita, érdekvita esetén, legyen szó kifizetetlen számlákról, nem teljesített szerződésekről, cégből való kiválásról vagy egyéb nézeteltérésről. Amennyiben már bíróságon van a kérdéses ügy, a mediáció során kölcsönösen elfogadott megoldás egy megállapodás formájában beadható, így a tárgyalást mielőbb lezárhatják.

Egy gazdasági mediátor felkérése az érdekegyeztetésbe számos előnnyel jár. Egyrészről sokkal kötetlenebb, csendesebb és barátságosabb formában lehet megbeszélni a kérdéses problémákat, mindegyik fél nyugodtabb hangnemben mondhatja el az általa helyesnek és helytelennek tartott pontokat a vitatott ügyben, másrészről pedig, a közvetítő kívülállóként, semleges félként áll mindenhez.

Ez alapján olyan megoldási javaslatot tud tenni, ami minden érintettnek előnyös, elfogadható. Ehhez természetesen szükség van a gazdasági mediátor rugalmas hozzáállására, remek konfliktuskezelő képességére, a gazdasági és üzleti élethez kötődő jogi ismeretekre, valamint arra a rátermettségre, amivel hatékonyan egymás felé tudja fordítani a vitában résztvevő feleket.

Ezáltal egy új, közös vélemény alakulhat ki, ami még a további eredményes, jó kapcsolat alapját is megteremtheti. Bízza a kényes ügyeit a gazdasági mediátorra és ne aggódjon tovább a hosszadalmas, költséges, idegőrlő tárgyalássorozatok miatt!