Beszéljünk a kandallók nappaliba kerüléséről!

      Beszéljünk a kandallók nappaliba kerüléséről! bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Ha egy tüzelőtest elhelyezésén gondolkodunk, akkor a lakás egy pontjáról szoktunk beszélni. De mi van akkor, ha a kandallók nappaliba kerülnek elhelyezésre? A fatüzelésű kandalló esetében a hőmérséklet nem szabályozható. A tűz által kibocsátott hő az, amit kapunk és csak az égő fa vagy a parázs mennyiségétől függ.

Ez azt jelenti, hogy a közelben ülőknek melegük lesz, a távolban ülők pedig fázni fognak. Az sem utolsó dolog, hogy a fatüzelésű kandalló karbantartása összetettebb, mint más típusok esetében. A fa elégetésekor visszamaradó maradékot (hamut) időről-időre el kell távolítani. Az ilyen típusú kandalló beépítéséhez építési munkálatokra van szükség.

Ehhez hozzájön, hogy nem minden ház alkalmas erre a kéménytípusra, mivel külső kéményt igényel. Sok társasházban valószínűleg nem fogják engedélyezni a beszerelését. A kandallók nappaliba kerülése egyet jelent a kosszal is, mivel a használatához szükséges tüzelőanyag, a tűzifa, amihez elő kell készítenünk egy helyet a tároláshoz és általában kosszal jár.