Nyugdíjbiztosítás hozamok összehasonlítása egy helyen

      Nyugdíjbiztosítás hozamok összehasonlítása egy helyen bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva
Grantis nyugdíjbiztosítás

Grantis nyugdíjbiztosítás

Addig kell gondoskodnunk időskori jövedelmünkről, ameddig megtehetjük, mert ha ezt elmulasztjuk, anyagi gondokkal fogunk küzdeni nyugdíjasként. Van erre több lehetőség is, például a nyugdíjbiztosítás egyike annak a három nyugdíjcélú öngondoskodási formának, amit elismer és adójóváírással támogat a magyar állam. Mivel a legtöbben nem látunk bele ebbe, érdemes a Grantis nyugdíjbiztosítási tanácsadó segítségét kérni.

Bár rengeteg információt megtudhatunk a grantis.hu weboldalról is, a szakember mégis jobban érti. A honlapon találunk egy nyugdíjbiztosítás összehasonlító kalkulátort, aminek alkalmazásával láthatjuk, hogy egyes esetekben mire számíthatunk. Alapvetően egy életbiztosítási szerződés a nyugdíjbiztosítás, amit azért kötünk, hogy az ide befizetett pénzünk biztonságban legyen és gyarapodjon mindaddig, amíg nyugdíjba vonulunk. Abban az esetben is nagyon jól jön, ha az élet úgy hozza, hogy elérünk egy bizonyos rokkantsági fokot.

A nyugdíjbiztosításban összegyűlt vagyon kiválóan kiegészíti az államtól, a nyugdíjbiztosítótól kapott öregségi nyugdíjat. Az SZJA törvény is kitér a nyugdíjbiztosításra és olyan életbiztosításként határozza meg, ami a biztosított halála, nyugellátásra való jogosultságának megszerzése, legalább 40%-os mértékű egészségkárosodása, illetve a szerződés létrejöttekor érvényes öregségi nyugdíjkorhatár elérése esetén teljesít a biztosított felé. A garantált hozamú, rendszeres díjas nyugdíjbiztosítás kevesebb kockázattal jár, de várhatóan alacsonyabb hozama lesz hosszútávon, mint a legtöbb befektetéssel.

A befektetési egységekhez kötött nyugdíjbiztosítás esetében a majdani nyugdíj nagysága attól függ, hogy milyen eszközalapokba fektetjük a pénzünket. Itt már nagyobb hozamok elérésére van lehetőség, ha jól döntünk. Nyilvánvaló, hogy a jó befektetés magas hozamot eredményez. Nem véletlenül vált a leginkább elterjedtebb formává az unit-linked nyugdíjbiztosítás, miután 2014-ben elindult. Azonban itt már nagyobb pénzügyi szakértelemre van szükség, amiben a szakemberek segíthetnek.