Hogyan működnek a riasztó fegyverek?

      Hogyan működnek a riasztó fegyverek? bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Amikor a riasztó fegyverekről, gázpisztolyokról van szó, akkor a szakemberek tudják, hogy itt két fajtáról lehet beszélni, az öntöltőről és a revolverről.

Az utóbbi talán a riasztó fegyverek közül a legelterjedtebb, főleg azért, mert roppant megbízható, mindig bátran alkalmazható, és a laikusoknak sem okoz gondot az alkalmazása. Ez leginkább azért van, mert a revolver egy igen egyszerű szerkezet, amelynek a használata elsajátítása rövid időn belül történik. Ezen riasztó fegyverek tekintetében a töltények a fegyver dobjában, a dobfuratokban találhatóak. A legtöbb típus 5 darab tölténynek tud helyet biztosítani a dobban.

Az elsütőbillentyű meghúzása egyben elforgatja a dobot, így a következő töltény átveszi a régi helyét. Ezzel egyidejűleg az elsütőbillentyű tovább húzása kioldja a kakast, amely gyorsan ráüt az ütőszögre, aminek következtében a töltény csappantyúelegye elrobban, és az ebben lévő gázok a csövön át elhagyják a fegyvert. Ezen riasztó fegyverek valóban egyszerűek, ezért is ajánlják a szakértők ezeket a kezdőknek.