A kétszárnyú ajtó nemcsak szép, de praktikus is

      A kétszárnyú ajtó nemcsak szép, de praktikus is bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Kisebb lakásokban a beltéri ajtók méreteit tekintve megfigyelhető, hogy természetesen zömében az egyszárnyú modelleket részesítik előnyben. Amennyiben a szokásos méretek eltérnek és a falnyílás nagyobb, tehát a szélesség meghaladja a 100 cm-t, a kétszárnyú ajtó felhelyezését javasolják.

Ez nem véletlen, hiszen, ha a beltéri adottságok lehetővé teszik egy ilyen típusú ajtó használatát, az sokkal jobban néz majd ki a lakásban, mint az egyszerű egyszárnyú. Egy kisebb lakásban pedig ugyanolyan szépen mutat egy nagyobb tér elválasztására. A kétszárnyú ajtó további különlegessége, hogy elosztását tekintve beszélhetünk szimmetrikus, amikor az ajtólapok mérete azonos és aszimmetrikus, amikor eltérő méretű.

Egy aszimmetrikus pedig igazán érdekessé varázsolhatja a lakást, ugyanakkor megkönnyíti, hogy nagyobb tárgyakat vagy bútorokat átvigyen egyik helyiségből a másikba. Az anyagválasztásban is ugyanolyan gazdag választékot kínál, mint az egyszerű kivitel és egy részben vagy mélyen üvegezett kétszárnyú ajtó a stílusossághoz is nagyban hozzájárul. Praktikusságát tekintve pedig, mindenképp nagyszerű választás!