Lakásvásárlás tervezése ésszerűen – Így kezdj el megtakarítani!

      Lakásvásárlás tervezése ésszerűen – Így kezdj el megtakarítani! bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva
biztosítás

Biztosítás

Egy stabil otthon megléte mindenki életében fontos feltétel. Sokan vannak, akik azért hajtanak hosszú évtizedeken keresztül, hogy végül magukénak tudhassak egy ingatlant. A nyugati világban ennek jóval kisebb a jelentősége. Amíg hazánkban a magántulajdonnak óriási értéke van, addig tőlünk nyugatra leginkább a bérlés a bevett szokás.

A trend lassan kezd átterjedni Magyarországra is, de azért itt még mindig túlsúlyban van a vásárlás. A váltakozó gazdasági viszonyok mellett, korántsem egyszerű fizetésből összegyűjteni az összeget egy otthonra. Éppen ezért döntenek sokan a különféle hitelkonstrukciók mellett. Sok bank kínál jó néhány lehetőséget, ami hosszabb-rövidebb távon való elköteleződést jelent.

Érdemes tehát mielőbb nekilátni a gyűjtögetésnek, hogy ne kelljen évtizedeken keresztül törleszteni a kölcsönt. A lakásvásárlás előtt, mindig az alapos tervezés az, amit nem szabad elhanyagolni. Először is döntsd el, hogy kertes otthonba költöznél vagy elég a társasházi lakás. Amint ezt sikerült leszögezned és van egy kinézett hely, akkor ismerd meg a környéket! A vétellel pedig még nincs vége a dolognak.

Ne hanyagold el a biztosítás jelentőségét!

A lakásvásárlás csak egy, a teendők hosszú sora közül, amivel szembe kell nézned. Ezen felül érdemes lehet elgondolkoznod a biztosítás fontosságán is. Tegyél azért, hogy a nehezen megszerzett otthonod kellő biztonságban legyen!

Sajnos sosem lehet előre kiszámítani, hogy valamilyen hirtelen érkező természeti katasztrófa, esetleg betörés, elektromos tűz mikor következik be és okoz komoly anyagi veszteséget. Készülj fel erre egyszerűen, egy kiváló biztosítás megkötésével! Természetesen itt is akad jó néhány opció, amiből válogathatsz. A különféle pénzintézetek eltérő csomagokat ajánlanak, amiket fontos összehasonlítanod.

A Grantis szakemberei ebben lesznek a segítségedre. Saját fejlesztésű kalkulátorukkal garantáltan megtalálják azt a kötvénycsomagot, amelyik biztosan megfelel az elvárásaidnak. De mi van akkor, ha társasházba költözöl és közös felelősséget kell vállalni?

Egy jó társasház biztosítás sokat jelent

Sajnos a társasházak esetében gyakran előfordul, hogy nem fektetnek elég figyelmet a megfelelő ingatlan biztosítás megkötésére. Ennek okán, ha valamilyen kár keletkezik, akkor azt csak hitelfelvétellel lehet orvosolni, ami nagyban megnöveli a közös költségeket. Jobb tehát inkább előre gondolkodni.

A lakrészek mellett, a biztosításnak ki kell terjednie a közös helyiségekre ugyanúgy. Ilyen formában, például tetősérülésnél a javítást gond nélkül fedezi a biztosító. Betörésre, rongálásra ugyanúgy érdemes számítani. Amennyiben azt hiszed, hogy ennyi az egész és majd a közös képviselő megoldja, akkor tévedsz.

A társasház biztosításon felül, gondolj még a saját értékeidre is! Csőtörés esetén a szerelést, de még a falak átfestését is fizeti a közös kötvénycsomag, viszont az elázott bútoraidat, megsérült gépeidet nem fogja megtéríteni. Erre külön biztosítást kell kötnöd és csak így dőlhetsz hátra nyugodtan, hogy minden tőled telhetőt megtettél.