Mi is az a GKI igazolvány?

      Mi is az a GKI igazolvány? bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Sokan vannak, akik a fuvarozásból élnek meg. Van egy szép nagy kamionjuk és szállítják az árut határokon át. Csak a kamion és a végtelen út. Van, aki kifejezetten imádja ezt az életet.

Mielőtt azonban nekiindulna bárki is a végtelen utak óceánjának, nem árt, ha rendelkezésére áll egy GKI igazolvány. Ez nem más, mint a Gépjárművezetői Képesítési Igazolvány, ami felváltotta a nemzetközi gépkocsivezetői és belföldi szolgáltatói tanfolyamot.

Igen, aki nem ért ezekhez a dolgokhoz és nem mindennapi szinten foglalkozik velük, nem igazán érti, hogy miről is van szó. Röviden annyiról, hogy azok a gépjárművezetők, akik 2009 szeptember 9-ét követően fuvarozásra vagy személyszállításra alkalmas C, D, E kategóriájú járműt szeretnének közúton forgalomban használni, kötelesek a GKI igazolvány megszerzésére.

Azok a személyek pedig, akik 2009 előtt kapták meg a gépvezetői engedélyüket, 5 éven belől kötelesek ezt a továbbképzést elvégezni. Szóval, ha nem akarjuk, hogy az utunk során bármilyen fennakadásba ütközzünk, akkor érdemes időt szánni a vizsgára.