Miért fontos a fátyolfólia?

      Miért fontos a fátyolfólia? bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Ez egy áttetsző, könnyű szövetszerű anyag, amit széles körben alkalmaznak a mezőgazdaságban és a kertészetben. A fátyolfólia alapvető szerepet játszik a fiatal növények és csírák védelmében, a kora tavaszi és késő őszi fagyokkal szemben. A rétege alatt megtartja a talaj melegét, csökkentve ezzel a károkat és elősegítve a fejlődést.

Fizikai akadályt képez, így a kártevők, mint a rovarok és a madarak, nem tudnak problémát okozni. Alatta a csírák gyorsabban növekednek, hiszen nemcsak a hőmérsékletet, hanem a páratartalmat is optimalizálja. A fátyolfólia segít a talaj nedvességtartalmának megőrzésében, csökkentve ezzel az öntözés szükségletét és annak költségeit. Gátolja a talaj és a növények közötti közvetlen érintkezést, ami alacsonyabb kockázatot jelent a gombás fertőzések szempontjából.

Lehetővé teszi a termesztési szezon meghosszabbítását, a növények korábbi kiültetését, valamint a későbbi betakarítását. A fátyolfólia csökkenti a vegyi anyagok, mint a növényvédő szerek szükségességét, ami szintén megtakarítást jelent.