Pompom készítés kartonpapír segítségével

      Pompom készítés kartonpapír segítségével bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

A különböző méretű kiegészítők nélkülözhetetlenek a kötésben. A pompom gyermek és felnőtt ruhadarabok díszítésére, valamint a kötött tárgyak befejezett kinézetének kialakítására használatos.

Az aranyos, puha gombolyagok nemcsak sapkákon és sálakon, hanem pulóvereken, kabátokon, táskákon, sőt, szőnyegeken is jól mutatnak. A pompomok készítésének számos módja létezik, az egyszerűtől a bonyolultabbakig. Szóval, hogyan készítsük el saját kezűleg? A legjobb eredményt akkor érhetjük el, ha 2 karton sablon segítségével hozzuk létre. Ehhez egy vastag kartonlap, egyszerű ceruza és körző, megfelelő cérna, nagyfokú tű és egy kis olló szükséges.

Fehér kartonlapra körző segítségével rajzoljunk két egyforma, megfelelő átmérőjű kört. Mindkettő közepére rajzoljunk egy másik kis kört. Vágjuk ki mindkét részt. Ezután fűzzünk át egy hosszú cérnát a tűn és kezdjük el a két kört betekerni. Amikor a fonalat teljesen feltekertük, ollóval vágjuk el a külső széle mentén, majd kössük meg szorosan középen, hogy a pompom ne bomoljon szét.