Fogszabályozás a vonzó külsőért

      Fogszabályozás a vonzó külsőért bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Már fiatal korunktól kezdve megtanítják nekünk, hogy helyezzünk hangsúlyt a fogainkra, bár, talán soha nem tanuljuk meg, miért kell szigorú fogápolási rutinokat követni. Ráadásul idegen emberekről alkotott ítéleteinket is a fogaik minősége alapján kezdjük megalapozni. Bármennyire is abszurdnak tűnik, a világ így működik.

Valójában, a fogszabályozás révén elért tökéletes fogak iránti megszállottság sokkal mélyebb, mint azt feltételezzük. Miért vagyunk tehát a tökéletes fogak megszállottjai? Talán azért, mert a fizikai egészségünket közvetítik.

A fogaink többet árulnak el a fizikai egészségünkről, mint szeretnénk. A táplálkozástól kezdve a betegségekig, minden az ajkak mögé van zárva. Emellett, tudat alatt az elménk kapcsolatot teremtett a tökéletes fogak és a vonzerő között.

Tekintettel az egészségünk és a fogaink közötti kapcsolatra, pszichológiánk úgy alakult, hogy a makulátlan fogsorral rendelkezőket vonzóbbnak találjuk. Röviden, a fogszabályozás által elért eredmény vonzóbbá tehet minket mások szemében.