Útmutató egy gyógytornásztól – Milyen gyakorlatokkal kezdjek?

      Útmutató egy gyógytornásztól – Milyen gyakorlatokkal kezdjek? bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva
gyógytornász

Gyógytornász

A nyaki fájdalom és fejfájás egyre több embert érint napjainkban, aminek hátterében izommerevség, porckopás, de egyéb súlyos betegségek is állhatnak. Szerencsére, gyógytornával enyhíteni lehet a panaszokon, ami az egyik legtermészetesebb módszer az említett problémára. Erre bővebben is kitérnek a www.gyogytornaszom.hu weboldalon. Nos, a gyógytorna rendkívül hatásos a nyaki fájdalom és fejfájás kezelésében, mert mozgással és manuális fogásokkal lazítja a görcsös izmokat.

A gyors és eredményes gyógyulást különleges technikákkal támogathatja egy szakképzett gyógytornász. A feszes szövetek lazítása, nyújtása a gyógytorna elsődleges szempontja. Erre külön stretching megoldást is alkalmaznak a szakemberek, ami voltaképpen speciális nyújtó gyakorlatsorokból áll. A másik metódus a trigger pont terápia, aminek lényege, hogy a feszessé vált izmokban manuális fogásokkal oldják fel a kialakult izomcsomókat.

Ily módon csökkentik a görcsösséget és a kisugárzó fájdalmat. Nem ritkán fordul elő az sem, hogy a nyak körüli trigger pontokból a fájdalom a homlok és a halánték tájára sugárzik. Ha Ön is ilyen problémával küzd, akkor érdemes felkeresnie a Gyógytornászom rendelőt, ahol megkaphatja a megfelelő kezelést. A terapeuta, a kezelések végén, tulajdonképpen az elért eredmény megtámogatására kineziológiai tapaszt is felhelyezhet. Ez támogatja a helyes mozgásmintát, de nagy a fájdalomcsökkentő és keringésjavító szerepe is. Gyógytorna szempontjából, a nyújtás mellett, elengedhetetlen az erősítés is.

Az izomerő egyensúlya helyreállítható az izomerő növelésével, amivel megelőzhető egy újabb nyaki fájdalom és fejfájás létrejötte. Tudnunk kell, hogy egyéb jótékony hatása is van a gyógytornának. Például fokozza a keringést, amivel javítja a lágyszövetek, valamint az agy oxigénnel és tápanyaggal való ellátását. A weblapon azt is megtudhatjuk, hogy gyógytorna hiányában nemcsak a nyaki és fejfájás állandósulhat, de előfordulhat fülzúgás vagy lefelé sugárzó fájdalom és zsibbadás is. Nem szabad elhanyagolni a betegséget, mert csak rosszabb lesz!