PS5 tárhely bővítés útmutató kezdőknek

      PS5 tárhely bővítés útmutató kezdőknek bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

A PS5 a legújabb generációs konzolok egyike, ami rengeteg új funkciót kínál a játékosoknak. Melyek ezek? A www.konzolkiraly.hu linkre kattintva ezt is megtudhatod. Az egyik gyakori kihívás, amivel szembesülniük kell a tulajdonosoknak, az a korlátozott tárhely.

Manapság a játékok egyre nagyobbak és komplexebbek, ezért fontos az extra memória biztosítása az alkalmazások és a médiafájlok tárolásához. A jó hír az, hogy a PS5 tárhelyét lehet bővíteni, hiszen lehetővé teszi a nagyobb kapacitású SSD-k vagy külső merevlemezek csatlakoztatását. Érdemes tudni azt, hogy a konzol tárhelyének kiterjesztése több lépésből áll és némi technikai ismeretet igényel.

A Sony hivatalosan támogatja a bővítést, de csak meghatározott típusú SSD-k használhatók erre a célra. A külső merevlemezek alkalmazása egy másik remek alternatíva, amit érdemes megfontolni. Lényeges, hogy a belső tárhely kapacitásának bővítésére olyan kiegészítőt vásárolj, ami eleget tesz a gyártó által meghatározott specifikációknak, beleértve a megfelelő sebességet, hűtést és egyéb követelményeket.

Hogyan kell beépíteni?

Miután beszerezted a tökéletes SSD-t, első lépésként ki kell kapcsolni a konzolt és eltávolítani a jobb oldali panelt. Ezután a kiegészítő behelyezése következik a kijelölt bővítő foglalatba, ahová csavarok segítségével lehet rögzíteni.

Ha ez megtörtént, vagyis az SSD beépítésre került, akkor vissza kell helyezni a panelt, majd bekapcsolni a készüléket. A PS5 rendszere automatikusan felismeri az új bővítményt és lehetőséget kínál a beállítások elvégzésére. Amennyiben nem szeretnél belső SSD-t használni, akkor old meg a problémát külső merevlemezzel.

A konzol rendelkezik USB portokkal, amiken keresztül könnyen csatlakoztathatod a kiegészítőt a PS5-höz. A Sony támogatja az USB 3.0 és az USB 3.1 típusú variációkat is. Egyszerűen csatlakoztasd az adott merevlemezt egy szabad USB portba és a konzol gyorsan felismeri, illetve kezeli majd a külső tárhelyet. Ezzel a módszerrel egyszerűen és rövid időn belül növelheted a PS5 memóriáját, ami azt jelenti, hogy sokkal több játékot és alkalmazást tölthetsz le és tárolhatsz rajta.

Miért fontos a bővítés?

Több szempontból is hasznos a tárhely kapacitásának növelése. Az új generációs játékok több GB-ot is elfoglalhatnak, ami azt jelenti, hogy idővel minden bizonnyal kevésnek fogod találni a beépített tárhelyet. Ugyanakkor a PS5 nemcsak játékokat, hanem más tartalmakat is képes raktározni, például filmeket, zenéket és különböző alkalmazásokat.

Tehát a növekvő multimédiás tartalom igényeinek kielégítése érdekében elengedhetetlen a bővítés. Az SSD-k amellett, hogy növelik a tárolási kapacitást, jóval gyorsabb adatátviteli és betöltési időt kínálnak. Egy megfelelő változat segíthet abban, hogy több játékot tölthess le és telepíthess, miközben fenntartod a gyors reakcióidőket.

A használatával nem kell törölnöd azokat a programokat, amiket éppen nem használsz, szóval később újra élvezheted az általuk nyújtott szórakozási lehetőségeket. A külső merevlemez azért előnyös, mert hordozható, így az adatokat bármikor megoszthatod más eszközökön. Különösen hasznos akkor, ha több konzolt használsz egy háztartáson belül.