A horgolás alapok gyorsan megtanulhatók

Napjainkban is rengeteg, nőkkel szemben támasztott elvárás létezik. Például, sokak szerint a horgolás alapok ismerete fontos a 21. században. Ugyanis egy kis kézügyességgel rengeteg kiadástól kímélheti meg magát a család. Így nem muszáj annyi divatcikket, gyerekjátékot vagy lakásdekorációt vásárolni, mert a háziasszony ezeknek egy részét önállóan is el tudja készíteni. Persze először időt kell szánni a horgolás alapok megtanulására.

Ideális esetben néhány hét alatt sikerülhet a legfontosabb ismeretek elsajátítása, ami után már meg lehet próbálkozni az alkotással, egy minta segítségével. A Fonal Paradicsom segíteni szeretne azoknak, akik ki szeretnék próbálni magukat ebben a témában. Itt majdnem harmincféle kiadvány közül lehet választani. A kezdőknek különösen hasznos lehet a Fog ez menni… horgolás című könyv. A kezdetek során jó vételnek számít A horgolás iskolája címet viselő könyv is. A horgolás 200 kérdés és válasz már inkább a haladóknak nyújt segítséget. A horgolás technikáinak enciklopédiája akkor jelent megfelelő választást, ha a horgolás alapok elsajátítása már megtörtént. Ezt követően lehet dönteni, hogy milyen témában történjen az alkotás.

Egy kisbaba érkezése előtt jó, ha készül néhány kiscipő, takaró vagy rugdalózó. A nagyobb gyerekek szívébe azonnal belopják majd magukat az állatokat formázó, amigurumis figurák. Végre nem kell annyi pénzt költeni a ruhatár lecserélésére sem a kicsik folyamatos növekedése miatt. Ezenkívül, a tinilányok nagyon örülnek neki, ha kapnak egy szép táskát vagy sálat az édesanyjuktól. A horgolás alapok akkor is hasznosak, ha éppen közeledik a karácsony, hiszen a hópelyhes dekoráció könnyen elkészíthető a Horgolt hópelyhek lépésről lépésre című könyvvel. A húsvéti díszek megcsinálása is sikerülhet a kézimunkázással. Gyönyörű, színes képek segítik az alkotás folyamatát. Így sokkal egyszerűbben megy majd az ötletelgetés. Kezdetben persze a könnyebb alkotásokat kell előnyben részesíteni, mert így fokozatos lesz a tanulás. Később nem fog gondot okozni a mesterművek elkészítése sem.

Az ehhez szükséges kellékek (fonalak, tűk, szettek, stb.) beszerezhetők az oldalról. A kiválasztásuknál azt is figyelembe kell venni, hogy mit ajánl a könyv. A kínálat széles, ezért jó ötletnek bizonyul a kísérletezgetés. Mindenki meg fogja találni, melyik típussal megy neki a legjobban az alkotás. A horgolás alapok egyébként tanfolyami keretek között is megtanulhatók, bár biztos szükség lesz az otthoni gyakorlásra. A weboldalon lehet utánajárni annak, hogy a milyen lehetőségek közül lehet választani.

Print Friendly, PDF & Email