Kockahas izom edzés: nem lehetetlen küldetés!

      Kockahas izom edzés: nem lehetetlen küldetés! bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

A formás has elérése nem csupán a hasizmok megdolgoztatásáról szól, hanem az egész test egészségéről és a helyes életmódról is. A megfelelő kockahas program kezdőknek és haladóknak egyaránt segíthet. Számos edzéstervet, étrendi útmutatót és életmódbeli tanácsot foglal magába, amelyek segítségével hamarabb kivitelezhető a kitűzött cél.

Hatékony és célzott gyakorlatokat kell végrehajtani, mint például a hasprés. Feküdjön hanyatt egy edzőszőnyegen vagy padon, a térdeit hajlítsa be úgy, hogy a talpa a földön maradjon. Ezután tegye a kezeit a feje mögé vagy keresztezze a mellkasa előtt. Emelkedjen fel a hasizmai segítségével, majd lassan ereszkedjen vissza a kiinduló pozícióba. Ezt a program szerint ismételgetni kell.

A plank egyszerű, mégis hatékony. A kezeire támaszkodva tartsa a testét egyenes vonalban úgy, hogy az izmok feszüljenek. Ennél a gyakorlatnál fontos, hogy a farizom és a hát ne legyen domború.

Edzés segédeszközökkel

Az Ab Roller egy kifejezetten hasznos kiegészítő a hasizom erősítéséhez. Lehetővé teszi, hogy kényelmesen végezze a gyakorlatokat a földön. A használata egyáltalán nem bonyolult, ahogy a roller lassan halad előre, tartsa feszítve a hasizmait, majd lassan gördüljön vissza a kiindulási helyzetbe.

A stabilizáló labda szintén nagyszerű alternatívát jelent az erősítéshez és a stabilizáláshoz.  A labdán végzett plank és más egyensúlyozó gyakorlatok segítenek aktiválni a mélyebb izmokat is. A felhúzó sávokkal változatosabbá teheti a mozgást és növelheti az ellenállást a hasizmok erősítése érdekében. A TRX egy olyan eszköz, ami segíthet a testsúlyos edzések során. A használatával könnyedén változtathat a gyakorlatok intenzitásán és nehézségi szintjén.

Lényeges, hogy mindig figyeljen a helyes testtartásra, technikára és a test jelzéseire. A változatos mozgásformák és a fokozatosan növekvő ellenállás kulcsfontosságú a formás hasizmok kialakításának szempontjából.

Fontos a kalóriabevitel optimalizálása

Ahhoz, hogy tökéletes alakot érjen el, némi időre és kitartásra lesz szükség. A rendszeres edzés mellett elengedhetetlen a megfelelő pihenés és a kiegyensúlyozott táplálkozás. Fogyasszon sok fehérjét tartalmazó ételt, mint például a pulyka- és csirkehús, a hal, a tojás, a görögjoghurt vagy a sovány marhahús.

A fehérjéről köztudott, hogy támogatja az izomépítést és az elért eredmény fenntartását. Iktasson be a menübe minél több gyümölcsöt és zöldséget. Ez azért lényeges, mert ezekkel a táplálékokkal alacsonyan tarthatja a kalóriabevitelt, miközben vitaminokat és ásványi anyagokat biztosít a szervezetének. A teljes kiőrlésű gabonák azért előnyösek, mert kimondottan lassan szívódnak fel, aminek eredményeképpen hosszú időn keresztül telítettségérzetet biztosítanak.

Amennyiben van rá lehetősége, építsen be az étrendjébe egészséges zsírokat, mint az olívaolaj, az avokádó, a lenmag vagy a diófélék. Ezek a zsírok segítenek jelentős mértékben csökkenteni az éhségérzetet és nem utolsó sorban támogatják a hormonműködést. Lehetőleg többször kis adagokat fogyasszon ezekből az ételekből, mivel így sokkal könnyebben fenntartható az optimális anyagcsere.